Coronamaatregelen / huisregels

U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Voor uw en onze veiligheid zijn een aantal regels van toepassing. Lees onderstaande goed door voordat u een bezoek brengt aan onze praktijk.

Allereerst, zal er een strenge selectie voor binnenkomst zijn, om de kans te minimaliseren dat een virusoverdrager in de praktijk komt. Afspraken die vanaf dinsdag 28 april staan, gaan zonder nader bericht van ons door, als u alle onderstaande vragen met ‘nee’ kunt antwoorden:
– Bent u of een huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een Corona-test?
– Heeft u corona?
– Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
– Heeft u nu huisgenoten met Corona of Corona symptomen?
– Heeft u 1 of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38°), kortademighied, of reuk- en/of smaakverlies?
– Bent u in thuisquarantaine (of zou u dat moeten zijn), omdat u teruggekeerd bent uit een land/regio met code rood/oranje of omdat u in nauw contact geweest bent met iemand waarbij Corona is vastgesteld.
– Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
Heeft u één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoord? Dan annuleert u uw afspraak op de gebruikelijke wijze. Voor mogelijk besmette personen is er landelijk spoedopvang, waar wij naar kunnen verwijzen.

Om de 1,5 meter afstand te waarborgen in de wachtkamer, volgt u de volgende regels:
– Maximaal met 3 personen in de wachtkamer. Indien er 3 personen in de wachtkamer zijn, kunt u buiten wachten.
– Kom niet te vroeg, maar meld u wel aan
– Kom alleen, indien strikt noodzakelijk mag 1 begeleider meekomen
– Indien u met het gezin komt voor controle, meld 1 persoon het gezin aan, de overige leden van het gezin verzoeken wij buiten of in de auto te wachten
– Houd gesprekken aan de balie en in de behandelkamer kort, maak eventuele (vervolg)afspraken liefst telefonisch.

Om besmetting via aanraking door handen te minimaliseren, vragen wij u:
– Thuis uw tanden te poetsen
– Thuis naar de wc te gaan. Bij eventueel toiletbezoek op de praktijk dient u door te spoelen met klep dicht.
– Bij binnenkomst uw handen te desinfecteren met handalcohol (aan de rechterzijde bij binnenkomst vindt u handalcohol), en daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoon niet meer aan te raken.

Wij laten onze toegangsdeuren open staan, en de behandelaren bedienen de deurklink van de behandelkamer. Lectuur, kinderspeelgoed en kapstok zijn tijdelijk niet aanwezig.

Voor de aanbevolen ventilatie zullen er ook ramen open staan, het kan dus eventueel fris zijn.

Voor sommige behandelingen laten wij u uw mond spoelen, en er wordt zoveel mogelijk onder het ‘rubberen lapje’ gewerkt. Behandelaren dragen extra bescherming, naast het hanteren van de richtlijn infectiepreventie mondzorgpraktijken.

Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met Corona (het SARS-CoV-2 virus) brengen wij een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening. Als u een mondzorgverzekenig heeft, wordt deze toeslag in sommige gevallen door uw zorgverzekeraar vergoed.

Hartelijk dank voor uw begrip en uw medewerking.
Tandartspraktijk G. Franken